Afregning af vand samt opsætning af vandmålere

Vil montering af målere medføre besparelser og en mere rimelig udgiftsfordeling eller medfører det blot flere udgifter.

Afregning af vand samt opsætning af vandmålere

Indlægaf mumsenberg » 9/08/2011 17:39

Hejsa, jeg vil gerne have afklaret om det er os 2 andelshavere der er fuldstændig tåbelige? :smile14:

Kan det virkelig være rigtig at alle beboerne i 9 andelslejligheder skal betale for vandforbruget i en frisørsalon? :smile8:

Ville man ikke automatisk kræve at en frisør skulle have vandmåler på?

Vores forbrug er steget fra 600m3 til 1100m3 efter forøgelse af virksomheden.

Mvh M
mumsenberg
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 5/08/2011 23:05

Indlægaf molan » 31/08/2011 11:21

El, Vand og varmeforbruget skal som udgangspunkt være individuelt/forbrugsafregnet.

Se "Bekendtgørelse om individuel måling af el, gas, vand og varme":

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0 ... x?id=82664

"§ 1. Bekendtgørelsen omfatter målere, der installeres eller er installeret i eller uden for en bygning for at måle bygningens forbrug af el, gas, koldt vand, varmt vand og varme.

Stk. 2. Målerne skal anvendes til måling af forbruget. Betaling til forsyningsvirksomheden skal ske efter det målte forbrug for så vidt angår den del af betalingen, der er forbrugsafhængig."

"Koldt vand

§ 6. (* 2) I nybyggeri skal vandinstallationen forberedes til installering af målere til måling af forbruget af koldt vand fra almen vandforsyning på ejendomsniveau. I nybyggeri skal vandinstallationen endvidere forberedes til installering af målere til måling af forbruget af koldt vand i den enkelte boligenhed eller erhvervsenhed.

Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1, 1. pkt., gælder ikke, hvis der installeres målere til måling af forbruget af koldt vand fra almen vandforsyning i den enkelte boligenhed eller erhvervsenhed.

Stk. 3. I bestående bebyggelse skal der ved nyinstallering af vandinstallationen i den enkelte boligenhed eller erhvervsenhed forberedes installering af målere til måling af forbruget af koldt vand fra almen vandforsyning i enheden.

Stk. 4. Målere, der installeres til måling af koldt vand, skal være i overensstemmelse med bestemmelser om koldtvandsmålere, som fastsat af Erhvervsfremme Styrelsen.

Varmt vand

§ 7. I nybyggeri skal vandinstallationen forberedes til installering af målere til måling af forbruget af varmt vand for varmtvandsinstallationen som helhed. I nybyggeri skal vandinstallationen endvidere forberedes til installering af målere til måling af forbruget af varmt vand i den enkelte boligenhed eller erhvervsenhed.

Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 gælder ikke, hvis der installeres målere til måling af det samlede forbrug af vand og målere til måling af det samlede forbrug af varme til opvarmning og varmt vand i den enkelte boligenhed eller erhvervsenhed.

Stk. 3. Målere, der installeres til måling af varmt vand, skal være i overensstemmelse med bestemmelser om varmtvandsmålere, som fastsat af Erhvervsfremme Styrelsen."
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15


Tilbage til Vand, varme og el

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst