Muliggørelse af forældrekøb

Om husorden, vedtægter og vedtægtsbestemmelser som ikke er omtalt i en anden tråd

Muliggørelse af forældrekøb

Indlægaf Helleberg » 1/11/2012 12:54

Hej,

Vi har diskuteret muligheden for at tillade forældrekøb i vores andelsforening og der er egentlig flertal for det som sådan.
Men hvordan gør vi det rent praktisk - vi ved godt, at det skal ændres i vedtægterne, så bopælspligten frafalder i tilfælde, hvor forældre vil udleje til børn! Men vi har dog nogle bekymringer til tilfælde som dette i forhold til andelsforeningens bemyndigelser, rettigheder o.s.v.

- Vis en andelshavner udlejer sin andel til et barn med ubegrænsetleje overtager barnet så ikke ret til andelen efter to år (ligesom ved normal udlejning)? Og andelsforeningen vil derved ikke kunne "smide" denne ud?

- Er det andelshaveren eller barnet, der skal deltage i bestyrelsesarbejde, generalforsamlinger m.m.

- Normalt er det jo andelshaveren man går til, hvis denne ikke overholde husorden, deltager i arbejdsdag, trappevask m.m., hvordan løses det bedst ved forældrekøb? Det er jo rarest at kunne gå til den der bo i ejendommen.

Kan man løse disse bekymringer ved at tilføje noget i vedtægterne eller husordnen? Og er der andre ting vi skal være opmærksomme på ved at åbne op for dette?

Venlig hilsen Christina
Helleberg
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 1/11/2012 12:03

Re: Muliggørelse af forældrekøb

Indlægaf molan » 1/11/2012 15:37

Forældrene bør låne barnet pengene til andelen rentefrit og på den måde lave et forældre køb, det er langt det bedste.

Andelsforeningen er ikke tjent med andet, men hvis I absolut vil, så må I også betale regningen for det, med mangel deltagelse i fælles arbejde, manglende mulighed for at være i bestyrelsen (og dermed måske på et tidspunkt manglende kandidater til bestyrelsen). Men selvom foreningen godkender udlejning (også over 2 år), har det ikke noget betydning for om andelshaverne (altså forældrene) kan eksluderes af foreningen ved overtrædelse at vedtægterne eller husordnen fra lejeres side.

Spørgsmålet om om lejeloven osv. er et mellemværende mellem udlejer og lejer, ikke andelsforeningen.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15

Re: Muliggørelse af forældrekøb

Indlægaf molan » 1/11/2012 15:44

"- Vis en andelshavner udlejer sin andel til et barn med ubegrænsetleje overtager barnet så ikke ret til andelen efter to år (ligesom ved normal udlejning)? Og andelsforeningen vil derved ikke kunne "smide" denne ud?"

Andelsforeningen kan fortsat ekskludere andelshaver ud fra gællende vedtægter, en ny andelshaver skal stadig godkendes af bestyrelsen og det sammen gælder købsaftalen. Lejeloven er vejledne men ikke gællende i andelsforeninger, dvs. den er gællende hvis der ikke er andet som overruler eks. vedtægter, andelsbolig loven etc..

Dog er lejeloven gællende i mellemværendet mellem andelshaver som udlejer og beboer som lejer, men det er ikke andelsforeningens problem.

"- Er det andelshaveren eller barnet, der skal deltage i bestyrelsesarbejde, generalforsamlinger m.m."

Det er altid andelshaveren som har stemmeretten til en generalforsamlinger, men denne kan give en fuldmagt til en anden, dog er bestyrelsesarbejde kun for andelshavere.

"- Normalt er det jo andelshaveren man går til, hvis denne ikke overholde husorden, deltager i arbejdsdag, trappevask m.m., hvordan løses det bedst ved forældrekøb? Det er jo rarest at kunne gå til den der bo i ejendommen."

Al henvendelse sker til andelshaveren som så igen må gå til sin lejer, det er forsat andelshaverens pligt at deltager i arbejdsdag, trappevask m.m, men lejeren kan jo sagtnes stille op på andelshaverens vegne. Husorden skal overholdes uanset hvem der er der (også gæster, lejer, udlejer you name it), men det er kun andelshaveren der kan ekskluderes, og når denne er det, så har lejere ikke længer et sted at bo. Lejer har derefter et økonomisk mellemværende med udlejer som nu er tidligere andelshaver.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15


Tilbage til Vedtægter og husorden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron