Betalinger efter sammenlægning

Om reglerne for sammenlægning af lejligheder

Betalinger efter sammenlægning

Indlægaf michaelschmidt » 23/06/2003 20:37

Ved sammenlægning af 2 andele vil der blive udarbejdet ét andelsbevis samt én husleje. I mit tilfælde er de to tidligere huslejer blevet lagt sammen, hvilket betyder at der nu betales for 2 gange vand og evt. andre afgifter.
Er dette normalt eller skal man som ejer af én andel også kun betale én gang afgift?

Hvordan finder man ud af hvilke afgifter, der evt. betales 2 gange?

Venligst Michael
michaelschmidt
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 23/06/2003 20:27

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 23/06/2003 23:36

Det er normalt angivet i vedtægterne hvad du skal betale.
Du skal betale dobbelt af de udgifter der fordeles efter areal, f.eks. boligafgift.
Hvis I har særskilt varmeregnskab og vandregnskab skal du betale efter forbrug for begge lejligheder.

Hybridnet/kabelTV afregner foreningen med signalleverandøren efter antal husstande, så her må du kunne nøjes med at betale for 1 lejlighed. Det kan eventult kræves at du får fjernet stik nr. 2. :smile31:
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Indlægaf steno » 25/06/2003 08:43

Varmeudgifter bliver normalt fordelt efter det faktiske forbrug i den enkelte lejlighed i forhold til foreningens samlede forbrug.

Visse foreninger (herunder min egen) fordeler vandudgifter efter en fordelingsnøgle hvor man opererer med "haneandele". Antallet af køkkenvaske, håndvaske, brusekabiner, karbade etc. bestemmer lejlighedens haneandele, og dette tal sættes så i forhold til det samlede antal haneandele i foreningen for at bestemme den enkelte lejligheds andel af udgifter. Der bliver kun talt "varme haner", da de største udgifter (endnu) er forbundet med varmt vand.

Bemærk at det faktiske forbrug ikke bliver målt. F.eks. vil vandforbruget normalt være direkte proportionalt med antallet af beboere i hver enkelt husstand så fordelingsnøglen er ikke specielt retfærdig hvis der er stor forskel på hvor mange beboere der er i husstandene i en forening

Ved sammenlægning af lejligheder vil man typisk vælge at sløjfe et køkken, kun have ét bad etc., og antallet af haneandele vil derfor være mindre end for to separate (små) lejligheder.

TDC opkræver et éngangsgebyr for at fjerne signalet til stik nr.2, selvom de ikke skal have fysisk adgang til lejligheden. Så vidt jeg husker er gebyret ca. 700 kr.
steno
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 26/05/2003 15:36
Geografisk sted: Frederiksberg


Tilbage til Sammenlægning af lejligheder

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron